Πέτρος Κλαμπάνης group + Guests 14 Ιουλίου 2017 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πέτρος Κλαμπάνης group + Guests 14 Ιουλίου 2017, ώρα 21:00 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών12 Μουσικές ΙστορίεςΟ Πέτρος Κλαμπάνης μας προσκαλεί στις 14 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να μας διηγηθεί 12 μουσικές ιστορίες.Μαζί με τον Σταύρο Λάντσια στο πιάνο και ένα κλασικό κουρτέτο εγχόρδων, ο Πέτρος Κλαμπάνης θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία, ενώ θα υποδεχθεί επί σκηνής 3 ξεχωριστούς καλεσμένους.

Οι Τακίμ, ο Κώστας Παυλίδης και η Αρετή Κετιμέ ερμηνεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ελληνικές παραδοσιακές και μη μελωδίες, εκλεκτά ενορχηστρωμένες από τον Πέτρο Κλαμπάνη.
Μετά την ενθουσιώδη παρουσίαση του πρόσφατου άλμπουμ του, Chroma, στον ιδιαίτερο χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο Πέτρος Κλαμπάνης επιστρέφει στην Αθήνα με καλοκαιρινή διάθεση και συνεχίζει να ανακαλύπτει νέα μονοπάτια, να δοκιμάζει, να αναμειγνύει και τελικά να δημιουργεί τις δικές του προσωπικές μουσικές ιστορίες.
Οι ζωηρές αποχρώσεις της τζαζ συναντούν τον κλασικό ήχο του κουαρτέτου εγχόρδων και οι δυο μαζί καλοσωρίζουν φωνές γνώριμες και αγαπημένες.
Το αποτέλεσμα 12 φρέσκιες, γεμάτες συναισθήματα, ιστορίες.
Ο Πέτρος Κλαμπάνης, τον οποίο το περιοδικό JazzTimes περιέγραψε σαν έναν “έξοχο μπασίστα και συνθέτη”, μεγάλωσε στην Ελλάδα, περιστοιχισμένος από την συμβολή της Μεσογειακής και Βαλκανικής μουσικής. Συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική και jazz μουσική στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη πριν αναδυθεί στην jazz σκηνή της Νέας Υόρκης. Εκεί έχει παίξει δίπλα σε μερικούς από τους πιο φημισμένους μουσικούς της πόλης. Όλες αυτές οι επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στη μουσική του. Ο Κλαμπάνης εμπλουτίζει τις τολμηρές jazz συνθέσεις του με τις μελωδικές του ενορχηστρώσεις και ως αποτέλεσμα έρχεται η δημιουργία μιας πολύ προσωπικής φωνής. Ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR), ενώ το πρόσφατο άλμπουμ του Chroma έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο.