“Τελευταίο αντίο” στον “πατριάρχη” του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ

“Τελευταίο αντίο” στον “πατριάρχη” του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ
Η εξόδιος ακολουθία για τον Μίνω Κυριακού εψάλη παρουσία του ΠτΔ, πρώην Πρωθυπουργών, αρχηγών κομμάτων, επιχειρηματιών και της "οικογένειας του ΑΝΤ1".
Το «ύστατο χαίρε» είπαν το απόγευμα της Τρίτης τα παιδιά και τα εγγόνια του, η οικογένεια, συνεργάτες και φίλοι, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και πλήθος κόσμου στον Πρόεδρο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή.


Στην Αγία Μαρίνα της Εκάλης εψάλη η εξόδιος ακολουθία για τον Μίνω Κυριακού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και των πρώην Πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Παρόντες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Σταύρος Δήμας, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Δημήτρεης Σιούφας, καθώς και δεκάδες βουλευτές και στελέχη από διάφορους πολιτικούς χώρους και παρατάξεις. Ανάμεσα τους και ο πρώην παρουσιαστής του ΑΝΤ1 και νυν Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Εκεί και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Το «τελευταίο αντίο» στον Μ. Κυριακού ειπαν και εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγο του Μαριάννα και τον γιό τους Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Μιχάλης Σάλλας, η Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Αντώνης Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κώστας Μίχαλος. Εκεί και ο Θέμος Αναστασιάδης, αλλά και ο Πέτρος Κωστόπουλος.

Από νωρίς στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας, στην Εκάλη, όπου η σορός του Μ. Κυριακού έφθασε στις 15:00, ήταν στελέχη του ΑΝΤ1 που βρέθηκαν στο πλευρό του εκλιπόντος για πολλά χρόνια, όπως ο Στρατής Λιαρέλης, ο Γιάννης Λάτσιος, ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Ματθαίος Σκυλλάκης, η Κατερίνα Γκάγκακη, η Λίτσα Πατέρα.

Σε κλίμα θλίψης, τα μέλη της διαχρονικής «οικογένειας του ΑΝΤ1» απέτισαν φόρο τιμής στον «πατριάρχη» του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ. Διάσημοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Παπαδάκης, η Φαίη Σκορδά, η Ελένη Μενεγάκη, ο Γιώργος Λιάγκας, η Μαρία Μπεκατώρου, Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Δούκισσα Νομικού.
Εκεί φυσικά και στελέχη του τομέα της Ενημέρωσης, όπως ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1, Γιάννης Μιχελάκης, ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Νίκος Χατζηνικολάου, δημοσιογράφοι του Δελτίου Ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών του ΑΝΤ1 και των υπόλοιπων επιχειρήσεων media του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και πλήθος τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ομίλου, που βρέθηκαν για τελευταία φορά «δίπλα» στον άνθρωπο που ήταν δίπλα τους πάντοτε, ψυχή τε και σώματι, σε κάθε καλή και κακή στιγμή της επαγγελματικής και της οικογενειακής τους ζωής.
«Πολυπληθής» ήταν και η παρουσία των εκπροσώπων του πολιτισμού και του καλλιτεχνικού στερεώματος, που τόσο στήριξε σε όλη του την διαδρομή ο Μίνως Κυριακού. Μεταξύ άλλων, ήταν εκεί για το «στερνό αντίο» η Κάτια Δανδουλάκη, ο Δάνης Κατρανίδης, ο Μάρκος Σεφερλής, η Άννα Κουρλή, η Ελένη Κούρκουλα, ο Θάνος Καλληώρας και πλήθος ηθοποιών και τεχνικών των σίριαλ που σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Παρόντες και οι Σταμάτης Φασουλής, Σταμάτης Κραουνάκης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, Λευτέρης Πανταζής, Νίκος Μουτσινάς, Έλλη Κοκκίνου, Φώτης Σεργουλόπουλος.


Ο επί δεκαετίες στενός συνεργάτης του Προέδρου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1, Κωνσταντίνος Ξυδιάς, μίλησε για τον χαρακτήρα, το ήθος, την ευφυία και την ανθρωπιά του Μ. Κυριακού.