Το YΟLO του Μαζώ


Του Νίκου Ράπτη.
"Εν αρχή ην ο Γιώργος, και ο Γιώργος ην προς τον Μαζώ, και Μαζώ ην ο Γιώργος." Αυτή ΝΑΙ, διάολε, είναι μια καλή εισαγωγή για το YOLO του λατρεμένου αυτού τύπου, που παίζει μπάλα επιπέδου ΤΣΑΜΠΙΟ ΛΙΝ στα social (εντάξει τον κοντράρει λίγο ο ΣΤΑΝ). 
Επειδή, λοιπόν, έχω κάνει παλιότερα αναφορά για την τρέλα μου με τον Μαζώ, δεν θα σας ξανακουράσω, απλά θα σας διηγηθώ την ζωή του...

Όλα ξεκινάνε στην Νίκαια, το 1972, όταν ο Γιώργος βλέπει το φως του ήλιου για πρώτη φορά. Ευθύς ανάβει το τσιγάρο του, πίνει λίγο από το παιδικό του ουίσκι και αναρωτιέται: "Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;"
Ο Γιώργος νιώθει προβληματισμένος στην τοποθεσία Παλιά του Γειτονιά.

Αφήνει κάτω το ποτό. Βγαίνει στο δρόμο και αρχίζει να ρωτάει τους περαστικούς το ίδιο. Οι περαστικοί δεν απαντούν και λένε για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, το ΣΠΙΤΑΚΙ του. Ο μικρός Γιωργάκης εκνευρίζεται. Πηγαίνει στην κοντινότερη παραλία. Το τσιγάρο του αρχίζει να σιγοσβήνει. Βγάζει την μπλούζα (κοιτάζει το τατουάζ) και βουτάει. Το μάλμπορο σβήνει.
Ο Γιώργος νιώθει χίλια κομμάτια στην τοποθεσία Βουλιαγμένη.


Η βουτιά του αλλάζει ριζικά την ζωή. Στο καπάκι αποφασίζει να βουτήξει και στην πισίνα που έχει στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Όχι σε αυτήν που βλέπει στον βορρά, αλλά στην άλλη, που βλέπει στον νότο.
Ο Γιώργος νιώθει αναζωογονημένος στην τοποθεσία Σπίτι μου, Σπιτάκι μου.


Τα χρόνια περνούν. Ο Γιώργος γίνεται πασίγνωστος τραγουδιστής και όλα του τα τραγούδια γνωρίζουν επιτυχία, ενώ αποθεώνεται όπου κι αν κυκλοφορεί. Δεν αντέχει την τόση δημοσιότητα και για να μην χάσει το μυαλό του, το ρίχνει στον αθλητισμό. Πρέπει να γυμνάσει σώμα και πνεύμα.
Ο Γιώργος νιώθει σκεπτικός στην τοποθεσία Πλατεία Νερού - Κερατσίνι.


Κουράζεται με το τρέξιμο, γι' αυτό και παίρνει και το παιδικό του ποδήλατο. Αυτό που πήγαινε Μπουρνάζι-Αιγάλεω-Περιστέρι μέσα σε 5 λεπτά.

Ο Γιώργος νιώθει σούπερ (ξεχνάει να βάλει τοποθεσία).
  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
  •  


Και το αποτέλεσμα; Ζαλάδα, ταλαιπωρία και εξάντληση.
Ο Γιώργος νιώθει να γυρίζουν όλα γύρω του στην τοποθεσία στον κόσμο μου. 


Δεν βρίσκει καμία λύση με τον αθλητισμό και παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί τον πνευματικό του. Ελπίζει πως μέσα από την κατάνυξη και την προσευχή θα βρει γαλήνη και ηρεμία. 
Ο Γιώργος νιώθει ευλογημένος στην τοποθεσία Άγιον Όρος.


Στην εξομολόγηση κλαίει γοερά. Νοσταλγεί τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Και μια απάντηση σε ένα ερώτημα που ποτέ δεν ήρθε. Ο παπάς τον χτυπάει στην πλάτη και του ψιθυρίζει: "Γιώργο παιδί μου... η κότα έκανε το αυγό." Κλαίει. Αυτά ΝΑΙ! Είναι αληθινά δάκρυα συγκίνησης. 
Ο Γιώργος νιώθει ότι τον αγαπούν στην τοποθεσία κοτέτσι.


*Συνέχισε κι εσύ το story στα σχόλια, τρώγοντας αυγά από υπέροχες...