Τρέιλερ: Έρχεται η κινηματογραφική μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού «Warcraft»






Φαίνεται ότι οι φανατικοί του «Warcraft» έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα σε σχέση με την κινηματογραφική μεταφορά που ετοιμάζει ο Ντάνκαν Τζόουνς («Moon», «Τα Τελευταία 8 Λεπτά»). Πολλοί την περιμένουν ενθουσιασμένοι αλλά υπάρχουν και κάποιοι που απογοητεύθηκαν από το πρώτο τρέιλερ της ταινίας, το οποίο παρουσιάζει ορισμένα ανολοκλήρωτα ψηφιακά εφέ.
Από τον Γιάννη Σμοΐλη

Σε ένα να πιο πρόσφατο διαφημιστικό σποτ, γίνονται εμφανείς περισσότερες λεπτομέρειες του κόσμου που έχει δημιουργήσει ο Τζόουνς. Τα Όρκ στο συγκεκριμένο σποτάκι δείχνουν εντελώς πειστικά, καθώς επίσης και το περιβάλλον μέσα στο οποίο μάχονται.



Σε αντίθεση με τις περισσότερες κινηματογραφικές μεταφορές που βασίζονται σε βιντεοπαιχνίδια, ο σκηνοθέτης έχει περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή του, γιατί το «Warcraft» δεν είναι μια φτηνή ταινία. Οι εταιρίες παραγωγής, Legendary και Universal, έχουν επενδύσει πολλά στο φιλμ το οποίο και αντιμετωπίζουν ως κινηματογραφικό γεγονός, πράγμα ασυνήθιστο για μια μεταφορά από βιντεοπαιχνίδι.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει, όμως, είναι το εξής: θα γοητευθεί το μεγάλο κοινό από το τρέιλερ ή η ταινία θα μαγνητίσει αποκλειστικά τους οπαδούς του βιντεοπαιχνιδιού. Αυτή η απορία υπάρχει από όταν ανακοινώθηκε το project.


Σίγουρα οι φανατικοί του «Warcraft» ανυπομονούν ήδη, θα δείξουν όμως ανάλογο ενδιαφέρον και οι άνθρωποι που δεν έχουν αφιερώσει ούτε ένα λεπτό μπροστά σε οθόνη υπολογιστή για να ασχοληθούν με τον φανταστικό του κόσμο;

Αν ο σκηνοθέτης των «Moon» και «Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (δυο εξαιρετικών ταινιών επιστημονικής φαντασίας) έχει κάνει κι εδώ, αντίστοιχα καλή δουλειά, τότε δεν αποκλείεται το φιλμ να εξασφαλίσει ένα πιο μαζικό κοινό, φέτος το καλοκαίρι.

Στο «Warcraft» θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες της φυλής του ειρηνικού βασιλείου του Άζεροθ, να αντιμετωπίσει μια επίθεση τρομερών Όρκ που εγκαταλείπουν την ετοιμοθάνατη πατρίδα τους για να αποικήσουν μια άλλη. Καθώς ανοίγει η πύλη που ενώνει τους δύο κόσμους, ο ένας στρατός αντιμετωπίζει την πιθανότητα μιας καταστροφής, κι ο άλλος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης.

Θα πρωταγωνιστούν οι Τράβις Φίμελ, Πάουλα Πάτον, Τόμπι Κέμπελ, Ντόμινικ Κούπερ, Ρουθ Νέγκα και Μπεν Φόστερ, ενώ η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις 10 Ιουνίου. Μέχρι τότε, πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ, εδώ: