Το «Deadpool» είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά «ακατάλληλη» ταινία όλων των εποχών

Ακατάλληλος για ανηλίκους αλλά τρομερά επικερδής ο «Deadpool», με έσοδα που ανέρχονται στα 745 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.
Από τον Γιάννη Σμοΐλη
Το φιλμ με τον Ράιαν Ρέινολντς που βασίζεται σε ένα από τα πιο «βλάσφημα» κόμικς της Marvel, αφού ενθουσίασε τους κριτικούς αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια, κατάφερε να ξεπεράσει και το «The Matrix Reloaded» που κρατούσε για μια δεκαετία την πρωτιά στην κατηγορία των ταινιών που απευθύνονται στο ενήλικο κοινό.
Η αξιοσημείωτη επιτυχία του «Deadpool» -ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι το φιλμ του Τιμ Μίλερ δεν κυκλοφόρησε καν στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον κόσμο- δημιουργεί προσδοκίες για την ανάδυση ενός νέου κύματος ταινιών που βασίζονται μεν σε κόμικς αλλά στοχεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Μέχρι στιγμής το μόνο επιβεβαιωμένο σημάδι μιας τέτοιας τάσης, βέβαια, έρχεται από την ανακοίνωση ότι η DVD κυκλοφορία του «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» θα παρουσιάζει μια εκδοχή με καταλληλότητα, άνω των 15 ετών. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι η επόμενη ταινία «Wolverine» με τον Χιου Τζάκμαν, θα ακολουθήσει επίσης αυτή τη μόδα.
Ένα σίκουελ στο φιλμ του Μίλερ αναμένεται σύντομα να μπει στη διαδικασία των γυρισμάτων. Το Hollywood Reporter ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι οι σεναριογράφοι Ρετ Ριζ και Πολ Γουέρνικ θα υπογράφουν και τη συνέχεια του «Deadpool».
Μια άλλη «σκληρή» ταινία που σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, είναι και η «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, που παίχτηκε ωστόσο στην Κίνα, ενώ ο ίδιος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο προώθησε το φιλμ στην κινέζικη αγορά, νωρίτερα αυτό το μήνα.